Κάλεσμα του Τάσου Τζήκα στο Thessaloniki Virtual Marathon: «Ο αθλητισμός με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο»

Κλείνει δεκαετία ο Τάσος Τζήκας στο τιμόνι της ΔΕΘ. Ήταν το 2011 όταν ορίσθηκε διευθύνων σύμβουλος και το 2013, με την συγχώνευση ΔΕΘ-HELEXPO, ορίσθηκε πρόεδρος, αξίωμα που διατηρεί έως σήμερα, ως ο μακροβιότερος πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού μας φορέα.

Η ταύτισή του με τα δύο μεγάλα δρομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, απόλυτη. Έχει συμβάλει τα μέγιστα τόσο με τη θεσμική του ιδιότητα αλλά και ως συμμετέχων στην ανοδική τους πορεία.

Δηλώνει παρών και στο νέο εγχείρημα της πόλης στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon που εξελίσσεται από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.  Διοργάνωση που πέραν του αθλητικού διαθέτει και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

«Ίσως ο τρόπος του Thessaloniki Virtual Marathon να ήρθε απότομα στη ζωή μας. Πιο γρήγορα, πιο βίαια απ’ ό,τι περιμέναμε. Αλλά η τεχνολογία είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Ας το κάνουμε πλεονέκτημα λοιπόν! Αφού το τρέξιμο μας γεμίζει, ας συνεχίσουμε να γεμίζουμε τον χαμένο χρόνο από την πανδημία. Είναι αλήθεια ότι όλοι περίμεναν κάθε Απρίλιο και κάθε Οκτώβριο τις δυο πιο μαζικές αθλητικές διοργανώσεις. Και μπορεί η φυσική παρουσία να μην αντικαθίσταται , αλλά η συμμετοχή μας γεμίζει τον χρόνο. Έχω προγραμματίσει να τρέξω, μαζί με τον γιό μου Ρήγα, τη διαδρομή των 10χλμ. στην παραλία της πόλης», τόνισε ο Τάσος Τζήκας, ο οποίος πήρε θέση και για την κοινωνική διάσταση της διοργάνωσης:

«Είναι σημαντικό γεγονός, παράλληλο με τη φυσική άσκηση. Η συμμετοχή μας σε ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι η ίδια η ιστορία μας. Αυτά που αναδείχθηκαν στο παρελθόν, είναι προίκα για εμάς για το παρόν, αλλά και το μέλλον μέσα από τα μάτια της γενιάς που ακολουθεί».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO αναφέρθηκε επίσης στην σχέση ζωής που τον συνδέει με τον αθλητισμό:

«Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Από μικρό παιδί ασχολούμαι, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια το κάνω συνειδητά. Με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο, ως επαγγελματία. Η φύση, το περιβάλλον, ο τρόπος να ξεπερνάς τα όριά σου. Όλα έχουν την σημασία τους. Και μέσα στη ΔΕΘ έχουμε πρωτόκολλο: Πολιτισμός – Άθληση – Τρέξιμο…».

Ο Τάσος Τζηκας έχει ρυθμισει έτσι το πρόγραμμά του, ώστε η άθληση να περνάει οπωσδήποτε μέσα από τη φιλοσοφία του:

«Συμμετέχω στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο -τη νύχτα η πόλη είναι διαφορετική, πιο όμορφη θα έλεγα- αλλά και στα 10χλμ. του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πάντα με παρέα».

Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με τις αντοχές του, αλλά και την παρέα του, διευκρίνισε:

«Έχουμε χωρίσει τις αποστάσεις. Ο γιος μου κι εγώ σε Ημιμαραθώνιο και 10άρι, η γυναίκα μου και η κόρη μου στο 5άρι, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο… Το θέμα είναι ότι τρέχουμε όλοι και το ευχαριστιόμαστε, συζητώντας μετά τις εμπειρίες μας».

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας (δεξιά) δηλώνει παρών στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon, που εξελίσσεται από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.