Κάλεσμα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Πέτρο Λεκάκη στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon

Το δικό τους σημαντικό κάλεσμα για συμμετοχή στο εορταστικό Thessaloniki Virtual Marathon, το νέο μεγάλο δρομικό γεγονός της πόλης και ολόκληρης της χώρας, απεύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης, στηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 για καλό σκοπό, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

Στο Thessaloniki Virtual Marathon, το οποίο διοργανώνει ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο καθένας μπορεί να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ ή 3χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (π.χ. διάδρομο), οποιαδήποτε μέρα επιλέξει κατά το διάστημα που ο αγώνας θα «τρέχει» με την κορυφαία ενέργεια της ΖeniΘ η οποία είναι ο μεγάλος υποστηρικτής και Χορηγός της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία και, αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας τον χρόνο της επίδοσής τους, θα λάβουν ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής τους και ταχυδρομικά το αναμνηστικό μετάλλιο και το επίσημο t-shirt της διοργάνωσης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ιδιαίτερα το μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς που στέλνει το Thessaloniki Virtual Marathon, μέσα από τον οποίο θα ενισχυθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το 2020, λόγω των δεδομένων που διαμόρφωσε η πανδημική κρίση, ήταν μια χρονιά κατά την οποία, δυστυχώς, οι αγώνες δρόμου αναβλήθηκαν. Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης προτεραιότητα ήταν και είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε και φέτος στον Μαραθώνιο, αυτή τη φορά εικονικά. Ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος προσαρμόζεται σε αυτές τις νέες συνθήκες και γίνεται εικονικός, ακριβώς για να προσφέρει σε όλους τη χαρά της συμμετοχής και παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Φέτος, από τα έσοδα του Thessaloniki Virtual Marathon θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη να ανακουφιστούν. Είμαι βέβαιος πως, μόλις βγούμε από αυτήν την περιπέτεια, μόλις επέλθει η κανονικότητα στη χώρα μας, θα βρεθούμε υγιείς στις αφετηρίες των αγώνων δρόμου».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης, στάθηκε επίσης στην ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση που αποτελεί το Thessaloniki Virtual Marathon για κάθε αθλούμενο και δρομέα που λαχταρά να ξαναζήσει τις συγκινήσεις ενός αγώνα:

«Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Το δρομικό κίνημα μεγαλώνει συνεχώς και τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τους αθλούμενους όσο και για την πόλη. Μετά από πολλές προσπάθειες να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι δρομικοί αγώνες, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Φυσικά η τεχνολογία μάς επιτρέπει μέσω του εικονικού Μαραθωνίου να ζήσουμε τις συγκινήσεις που μας προσφέρει ένας δρομικός αγώνας, μένοντας ταυτόχρονα ασφαλείς. Με την ευχή την επόμενη χρονιά να δοθούν κανονικά οι εκκινήσεις, φέτος συμμετέχουμε όλοι εικονικά στη διοργάνωση».

 

Δηλώστε συμμετοχή στο Thessaloniki Virtual Marathon και ζήστε μία πρωτόγνωρη εμπειρία!

 

Βήμα 1ο: Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή sporthive στο κινητό σας ή μπείτε από τον υπολογιστή σας στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.

Βήμα 2ο: Κάντε την εγγραφή σας  πατώντας στο κουμπί Δήλωσε συμμετοχή / SignUp.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και μόλις η εγγραφή ολοκληρωθεί θα λάβετε email με τον αριθμό συμμετοχής σας.

Βήμα 3ο: Επιλέξτε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε για να καλύψετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (3χλμ., 5χλμ., 10χλμ., Ημιμαραθώνιο ή Μαραθώνιο).

Η ημέρα αυτή μπορεί να είναι από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής σας, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο thessalonikivirtualmarathon.org.